Donation på 15.000 kr. til kørestolsfodbold

Aarhus, 21. september 2016

 

Odd Fellow Loge nr. 32 Esbern Snare overrakte mandag den 19. september en donation på 15.000 kr. Rollingdevils, der er blandt de bedste hold i Europa til kørestolsfodbold.

Kørestolsfodbold er for brugere af elektriske kørestole (eks. spastikere og muskelsvindsramte).

Holdet, der hører hjemme på Tovshøjskolen i Aarhus, har vundet danmarksmesterskabet 10 år i træk, og har kvalificeret sig til både EM og VM i kørestolsfodbold. Danmark er i år vært for Champions League, og det afholdes på Egmondt Højskolen ved Hou.

Donationen bliver brugt til indkøb af en fartmåler og til indkøb af de specielle store bolde (33 cm i diameter), der bruges til sporten. I konkurrencer må de deltagende kørestole maksimalt kunne køre med 10 km i timen, og fartmåleren vil sikre, at disse krav overholdes, når de vigtige internationale kampe afvikles. Holdene spiller 4 mod 4, og der spilles på en bane, der svarer til en basketballbane. I hver ende er der et 8 m bredt mål.

Logens donation blev overrakt af formanden for humanitært arbejde logebroder Per Smed. Han ønskede holdet alt mulig held og lykke i den videre færd.